Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2024 10:42

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας κ. Π. Λεωνίδου θα συμμετάσχει σε αποστολή της ομάδας εργασίας της πρωτοβουλίας “Pasqua together” στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

O βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης, μεταβαίνει, αύριο, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη  για να συμμετάσχει σε  επίσκεψη αντιπροσωπίας της ομάδας εργασίας της Πρωτοβουλίας «Pasqua together – Κοινό Πάσχα 2025” στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τον κ. Λεωνίδου θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κ. Τασούλα Ιερωνυμίδου και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Ιωάννα Συγκρασίτη.

Κατά την παραμονή της στην Κωνσταντινούπολη, η  αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Α.Θ.Π  Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Κύριο θέμα της ατζέντας της συνάντησης θα είναι οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 1700 χρόνων από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας. Πέραν των εργασιών της ομάδας «Pasqua 2025», στην οποία συμμετέχει η ΔΣΟ, η αντιπροσωπία θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)