Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2024 10:52

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης και του University of Limassol

Υπογράφηκε χθες, 11 Σεπτεμβρίου 2024, σε κτιριακές εγκαταστάσεις του University of Limassol στη Λευκωσία, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) και του University of Limassol (UoL). Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπογράφηκε από τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης κα Αθηνά Παναγιώτου και τον Πρύτανη του University of Limassol Καθηγητή Θεόδωρο Παναγιώτου, πλαισιωμένων από τον Διευθυντή Τυποποίησης CYS και τη Γενική Διευθύντρια του UoL, αντίστοιχα.

Η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου αποτελεί το επισφράγισμα της άριστης συνεργασίας των δύο μερών και σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας σε νέους τομείς δραστηριοποίησης. Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη στοχεύουν στην ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων σε σημαντικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στην περαιτέρω κατάρτιση των στελεχών τους και παράλληλα στην προσφορά ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών προς την κοινωνία, για ευόδωση κοινών επιδιώξεων.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών των δύο μερών συζητήθηκε εκτενώς η συνεργασία σε ερευνητικά χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, η έναρξη κοινών δράσεων με τα Κέντρα Αριστείας, Ερευνητικά Κέντρα, Σχολές και Τμήματα που απαρτίζουν το UoL σε συνδυασμό με τους τομείς τυποποίησης, η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και η διάχυση της γνώσης εντός και εκτός των δύο οργανισμών.

Τέλος, αποφασίστηκε όπως για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου Συνεργασίας συνεχιστεί η τακτική στοχευμένη επικοινωνία και εφαρμοστεί πλάνο δράσεων, απόρροια του εν λόγω Μνημονίου Συνεργασίας.

(ΑΣ/ΑΦ)