Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2024 15:02

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με τα τέλη ελλιμενισμού στη μαρίνα Λάρνακας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι με τον τερματισμό της σύμβασης για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στις 27 Μαΐου 2024 έχει λάβει μέτρα, ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Ενημερώνει επίσης ότι στη μαρίνα Λάρνακας είχε ξεκινήσει η υλοποίηση εργασιών συντήρησης και παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες συνεχίζονται απρόσκοπτα από την ημερομηνία ανάληψης της λειτουργίας της από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Σημειώνεται ότι τα τέλη ελλιμενισμού της μαρίνας Λάρνακας κρίνονται πολύ ανταγωνιστικά σε σχέση με τις εμπορικές μαρίνες του νησιού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα ετήσια τέλη ελλιμενισμού για την κύρια κατηγορία σκαφών από 10-15 μ. κινούνται σε επίπεδα περί τα 60% χαμηλότερα από τα τέλη των ανταγωνιστικών μαρίνων. Επισημαίνεται ότι τα τέλη ελλιμενισμού πρέπει να είναι βιώσιμα, έτσι ώστε να στηρίξουν το όραμα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για υλοποίηση δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη των θαλάσσιων υποδομών της μαρίνας Λάρνακας, αλλά και τις υποδομές του θαλάσσιου τουρισμού.

Επιπλέον, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως έχει ενημερώσει ο Υπουργός κ. Αλέξης Βαφεάδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη, σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδύσεις στη μαρίνα Λάρνακας που αναμένεται ότι θα αναβαθμίσουν συνολικά το οικοσύστημα των μαρίνων της Κύπρου, ενώ τροχοδρομούνται εργασίες ανάπλασης και συντήρησης που να προσθέσουν αξία τόσο στη μαρίνα όσο και στην πόλη της Λάρνακας.

 

(ΣαΠ/ΝΓιαν/ΓΣ)