Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2024 15:25

Αποτελέσματα της επίσκεψης της Υφυπουργού Ναυτιλίας στην Ελλάδα

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κα Μαρίνα Χατζημανώλη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα μεταξύ 7 και 10 Σεπτεμβρίου. Η κα Χατζημανώλη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, μετέβη στη Χίο, με αφορμή την τελετή εγκαινίων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου, που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Τσάκου και του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος». Η Υφυπουργός συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Σταύρο Αυγουστίδη. Τα «θυρανοίξια» ευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος προέστη της τελετής αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.

Τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, όπως είναι η ναυτική εκπαίδευση και η ψηφιοποίηση των νηολογίων πλοίων των δύο χωρών, και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση κοινών δράσεων. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οφέλη που προσφέρει στις δύο χώρες η προσέγγιση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια τους, αλλά και τρόποι, με τους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η κα Χατζημανώλη παρέστη στις 9 Σεπτεμβρίου στην εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου Χαράλαμπου Μυλωνά, ιδρυτή της TRANSMED, διακεκριμένου μέλους της κυπριακής και ελλαδικής ναυτιλιακής κοινότητας, τέως Προέδρου και μέλους επί σειρά ετών της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς και από στελέχη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, παρευρέθηκε σε ειδική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από κοινού από το Propeller Club Πειραιά και Λεμεσού, αφιερωμένη στη μνήμη της τραγικής επετείου των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, με κύριο ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Κόμπο.

(ΕΑθ/ΓΣ)