Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2024 15:32

Ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αναφορικά με την διάθεση τεσσάρων ειδικών τροχοκαθισμάτων με χειρομοχλούς για χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι χθες, 12/9/2024, σε λιτή τελετή που έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΚΠΕΕ) Κάβο Γκρέκο, παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Παραλιμνίου και Δερύνειας στο Τμήμα Δασών τέσσερα (4) ειδικά τροχοκαθίσματα με χειρομοχλούς για χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο.

Τα τροχοκαθίσματα παρέλαβε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών δρ Σάββας Ιεζεκιήλ από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και Δερύνειας κ. Γιώργο Νικολέττο. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος του Διαμερίσματος Φρενάρου κ. Κώστας Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης, καθώς επίσης από τον Δήμο Παραλιμνίου και Δερύνειας η Δημοτική Γραμματέας κα Γαβριέλα Γαβριήλ, ο Επιθωρητής Παραλιών κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Επόπτης Τμήματος Πρασίνου κ. Αβραάμ Σουρκούνης και ο Υπεύθυνος Εργατών Παραλίας κ. Χρίστος Σπανάσιης .

Τα τροχοκαθίσματα θα βρίσκονται σε χώρο του ΚΠΕΕ Κάβο Γκρέκο και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνούν με το ΚΠΕΕ Κάβο Γκρέκο (τηλ. 23814412) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραχώρηση και χρήση τους.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών δρ Σάββας Ιεζεκιήλ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και Δερύνειας κ. Γιώργο Νικολέττο για την ευγενική αυτή παραχώρηση και δήλωσε ότι η πράξη αυτή είναι πρώτιστα συμβολική και ότι η κοινωνία μάς παροτρύνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το Τμήμα Δασών θα ανταποκριθεί και θα επεκτείνει το έργο, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική προσφορά προς την κοινωνία. Η συνεργασία του Τμήματος Δασών, δήλωσε, με τους διάφορους φορείς, και ιδιαίτερα με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, θα επεκταθεί με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Τμήματος για προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους δασικής αναψυχής. Ανέφερε επίσης ότι το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου και άλλους φορείς, ετοιμάζει πρόγραμμα για εξασφάλιση χρηματοδότησης. Τόνισε επίσης ότι και σε αυτά τα θέματα, το Τμήμα Δασών έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της ίδιας της κας Υπουργού προσωπικά.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για συνεχή προσφορά στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας και ότι η συνεργασία που υπάρχει με το Τμήμα Δασών και με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης εξέφρασε την ευαρέσκεια της Οργάνωσης και τις θερμές του ευχαριστίες τόσο στο Τμήμα Δασών όσο και στον Δήμο Παραλιμνίου. Δήλωσε επίσης ότι η συνάντηση αποτελεί ορόσημο στη βελτίωση της προσβασιμότητας των δασών σε άτομα με αναπηρίες. Αναγνώρισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν για αυτόν τον σκοπό τόσο το Τμήμα Δασών όσο και οι Δήμοι και οι Κοινότητες. Δεν παράλειψε επίσης να συγχαρεί το Τμήμα Δασών για την λειτουργία του ΚΠΕΕ Κάβο Γκρέκο, το οποίο είναι φιλικό σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Τελειώνοντας, ο κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης προσκάλεσε τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για έναν περίπατο στην περιοχή με τη χρήση των ειδικών τροχοκαθισμάτων, ο οποίος και πραγματοποιήθηκε.

(ΝΓιαν/ΓΣ)