Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2024 12:19

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λεμεσού, Λευκωσίας και Πάφου

1. Εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης στον δρόμο Πλάτρες-Πρόδρομος (Ε804)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 16/9/2024-31/10/2024, μεταξύ των ωρών 7:00-15:30, καθημερινά θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης από ιδιωτική εργοληπτική εταιρεία σε τμήμα του δρόμου Πλάτρες-Πρόδρομος (Ε804). 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μια από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου θα κλείνει σε μήκος 120μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα. 

2. Αφαίρεση εναέριων γραμμών πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 15/9/2024, μεταξύ των ωρών 6:00-8:00, θα γίνει αφαίρεση εναέριων γραμμών πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στην περιοχή του κόμβου Μονής, στο σημείο διασταύρωσης της Εναέριας Γραμμής Μεταφοράς Βασιλικός-Μονή με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού (Α1) και τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού (Β1). 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα γίνονται από την Αστυνομία ολιγόλεπτες διακοπές της ροής της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας (Α1), καθώς και στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού (Β1), διάρκειας μέχρι πέντε (5) λεπτών η κάθε μία και στις δύο κατευθύνσεις. 

3. Εργασίες αφαίρεσης και επανεπίστρωσης υφιστάμενου οδοστρώματος στην Επαρχία Λευκωσία 

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 16/9/2024, μέχρι και την Πέμπτη, 19/9/2024, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 5:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες αφαίρεσης και επανεπίστρωσης του υφιστάμενου οδοστρώματος στους πιο κάτω δρόμους, ως ακολούθως: 

Δευτέρα, 16/9/2024:

Τμήμα του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού (Β001) με κατεύθυνση από τον Κυκλικό Κόμβο «ΙΚΕΑ» προς τον Κυκλικό Κόμβο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου θα είναι κλειστό. Οι οδηγοί που επιθυμούν να μεταβούν προς Γέρι, Λατσιά ή Λεμεσό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο παραπλεύρως του Νέου Γενικού Νοσοκομείου μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή με τον δρόμο Γερίου-Λατσιών (Καραϊσκάκιο Ίδρυμα). 

Τρίτη, 17/9/2024:

Τμήμα του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού (Β001) με κατεύθυνση από τον Κυκλικό Κόμβο «ΙΚΕΑ» προς τον Κυκλικό Κόμβο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου θα είναι κλειστό. Οι οδηγοί που επιθυμούν να μεταβούν προς Γέρι, Λατσιά ή Λεμεσό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο παραπλεύρως του Νέου Γενικού Νοσοκομείου μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή με τον δρόμο Γερίου-Λατσιών (Καραϊσκάκιο Ίδρυμα) και ακολούθως να διακινηθούν μέσω της οδού Γλαύκου Κληρίδη, όπου θα υπάρχουν ανάλογες κατευθυντήριες πινακίδες. 

Τετάρτη, 18/9/2024:

Τμήμα του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού (Β001) με κατεύθυνση από τον Κυκλικό Κόμβο Λατσιών προς τον Κυκλικό Κόμβο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου, καθώς και Τμήμα της οδού Καλαμών μετά τη συμβολή με την οδό Κάμπου με κατεύθυνση από τον Κυκλικό Κόμβο Καλαμών προς τον Κυκλικό Κόμβο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου θα είναι κλειστό. Οι οδηγοί που επιθυμούν να κατευθυνθούν προς Αθαλάσσα / Αγλαντζιά προτρέπονται να χρησιμοποιούν την οδό Κάμπου, ενώ οι οδηγοί που επιθυμούν να κατευθυνθούν προς Λεμεσό προτρέπονται να χρησιμοποιούν τους Κυκλικούς Κόμβους Λατσιών και Καλαμών. 

Πέμπτη, 19/9/2024:

Η οδός Καλαμών με κατεύθυνση από τον Κυκλικό Κόμβο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου προς τον Κυκλικό Κόμβο Καλαμών θα είναι κλειστή. Οι οδηγοί που επιθυμούν να κατευθυνθούν προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού προτρέπονται όπως χρησιμοποιούν τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού διαμέσου των Λατσιών και την έξοδο παρά το ΓΣΠ. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα υπάρχει κατάλληλη προσωρινή σήμανση για την ομαλή διοχέτευση της κυκλοφορίας στις διάφορες κατευθύνσεις. 

4. Εργασίες επίστρωσης με ασφαλτικό οδόστρωμα στην Έμπα 

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Πάφου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 14/9/2024, μεταξύ των ωρών 6:00-18:00, η διασταύρωση του δρόμου Πάφου-Έμπας με τη Λεωφόρο Χρίστου Κκέλη και την οδό Δημητράκη Αδάμου στην Έμπα θα παραμείνει κλειστή για 1 χιλιόμετρο περίπου για την κυκλοφορία, λόγω εργασιών επίστρωσης με ασφαλτικό οδόστρωμα για ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου. 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η κυκλοφορία από και προς την Έμπα θα διοχετεύεται από τον δρόμο Χλώρακας-Έμπας και Πετρίδια-Έμπας. 

5. Εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού 

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα, 23/9/2024, μέχρι και την Πέμπτη, 26/9/2024, μεταξύ των ωρών 22:00 το βράδυ με 5:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα εκτελούνται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης με θερμοπλαστική μπογιά στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Τροόδους και στις δυο κατευθύνσεις. 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 300-500μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας. 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΓΣ/ΕΑθ)