Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2024 12:26

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σχετικά με αγορά υπηρεσιών εμπειρογνώμονα για σκοπούς Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ 2026

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, με την παρούσα ανακοίνωση, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία για αγορά υπηρεσιών εμπειρογνώμονα με στόχο τον συντονισμό του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. 

Πιο συγκεκριμένα, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στον συντονισμό των εργασιών του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητάς, την Προεδρία της Ομάδας Εργασίας «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη» του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και ειδικότερα των υπό-ομάδων της, «Εσωτερική Αγορά» και «Βιομηχανία», όπως και οποιεσδήποτε εργασίες προκύπτουν από την Προεδρία του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο Παράρτημα. 

Δικαιούμενοι συμμετοχής είναι Κύπριοι ή Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις πιο κάτω απαιτήσεις:

  1. Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας.
  2. Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  3. Καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας αποτελεί πλεονέκτημα.
  4. Πανεπιστημιακός Τίτλος σε Νομικά, Χρηματοοικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ευρωπαϊκά Θέματα και Ευρωπαϊκές Σπουδές.
  5. Πενταετής τουλάχιστον εμπειρία σε Ευρωπαϊκά θέματα.
  6. Προηγούμενη απασχόληση με ειδική εμπειρία σε θεσμικά όργανα της ΕΕ θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν. 

Ο εμπειρογνώμονας θα ακολουθεί το ωράριο εργασίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΑΕΕ) για την περίοδο από 15/10/2024 μέχρι τις 30/6/2026. Ο χώρος εργασίας θα είναι στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ. 

Το συνολικό κόστος για τις πιο πάνω υπηρεσίες έχει καθοριστεί στις €70,000 πλέον ΦΠΑ ανά έτος και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διεκπεραίωση της εργασίας, και θα καταβάλλεται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. 

Λόγω της προσωποπαγούς φύσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, η Αναθέτουσα Αρχή θα καλέσει σε συνέντευξη όλους τους υποψηφίους και θα επιλέξει τον/την κατά την κρίση της καταλληλότερο/η για τη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα και τα υποστηρικτικά έγγραφα μπορούν να υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο email: ksoteriou@papd.mof.gov.cy με κοινοποίηση στο email: perm.sec@meci.gov.cy μέχρι την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, και ώρα 23:59. 

Τα πρωτότυπα θα ζητηθούν για έλεγχο σε μεταγενέστερο στάδιο. 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Καθήκοντα Εμπειρογνώμονα

  • Προεδρία της Ομάδας Εργασίας «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη» του Συμβουλίου της ΕΕ, Υπό-ομάδα «Εσωτερική Αγορά».
  • Προεδρία της Ομάδας Εργασίας «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη» του Συμβουλίου της ΕΕ, Υπό-ομάδα «Βιομηχανία».
  • Ετοιμασία ημερήσιων διατάξεων των συναντήσεων των ομάδων εργασίας σε συνεργασία με τη Γραμματεία του Συμβουλίου.
  • Ετοιμασία εκθέσεων αποτελεσμάτων των συναντήσεων των ομάδων και υποομάδων εργασίας που προεδρεύει, εντός 12 ωρών μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.
  • Συντονισμός των εργασιών όλων των ομάδων εργασίας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας (Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανίας).
  • Προετοιμασία των συνόδων του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας (Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανίας) σε στενή συνεργασία με τη Γραμματεία του Συμβουλίου, με καθορισμό της ημερήσιας διάταξης και ετοιμασία των απαιτούμενων εγγράφων εργασίας.
  • Συνεργασία με τους ομολόγους του, με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της Γραμματείας του Συμβουλίου.
  • Καθοδήγηση και συντονισμό των αντιπροέδρων και εθνικών αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στις ομάδες που προεδρεύει.
  • Στενή συνεργασία με τους προέδρους των υπολοίπων ομάδων και υπό-ομάδων εργασίας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας (Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανία).
  • Στενή συνεργασία και καθοδήγηση από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης.
  • Συμβολή στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη της ΕΕ.
  • Ανάπτυξη επαφών με διεθνείς οργανώσεις, εκπροσώπους των διπλωματικών αποστολών των κρατών μελών της ΕΕ και οργανισμών για προώθηση και διαπραγμάτευση των θέσεων της ΕΕ.
  • Οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα του/της ανατεθούν από τον Αρχηγό της Διπλωματικής Αποστολής ή από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

(ΓΣ/ΕΑθ)