Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2024 17:41

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετά τη σύσκεψη με θέμα τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης προέβη σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη με θέμα τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, παρουσία εκπροσώπων των ΟΕΒ, ΚΕΒΕ, ΠΟΒΕΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, αλλά και υπηρεσιακών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε τα ακόλουθα: 

«Είχαμε σήμερα μια συνάντηση παρουσία όλων των εμπλεκομένων, αναφορικά με την έλλειψη επαγγελματιών οδηγών που παρατηρείται στην αγορά. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εποικοδομητικά με τις εργοδοτικές οργανώσεις, με τις συντεχνίες, με όλους όσοι εκπροσωπούν τους κλάδους που απασχολούν επαγγελματίες οδηγούς, για να βρεθούν λύσεις στο μεγάλο αυτό πρόβλημα έλλειψης επαγγελματιών οδηγών. Πρόθεση όλων μας είναι να καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες της χώρας μας, αλλά παράλληλα να βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι καλές, για να προσελκύσουμε και άλλους οδηγούς. Υπάρχει, κατά τα φαινόμενα και κατά κοινή παραδοχή, μεγάλη έλλειψη σε αριθμούς επαγγελματιών οδηγών. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, έχουμε αναλάβει ως Υπουργείο τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία θα έχει τον δύσκολο στόχο να καταδείξει τους λόγους, για τους οποίους ένας πολύ μεγάλος αριθμός αδειούχων οδηγών δεν ασχολείται με το επάγγελμα. Στη συνέχεια, εφόσον καταλήξουμε σε αριθμούς, θα ζητήσουμε ακόμα μια συνάντηση με τους σημερινούς παρευρισκομένους, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση και να δούμε ποιες μπορεί να είναι οι λύσεις –όχι μόνο οι άμεσες, αλλά και οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες. Ένα σκέλος της μελέτης που θα διεξάγουμε θα είναι να εντοπίσουμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σε αριθμούς για επαγγελματίες οδηγούς, αλλά και ποιες είναι οι μελλοντικές ανάγκες. Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τη χώρα μακροπρόθεσμα, αλλά παράλληλα να βρούμε και τρόπους να λύσουμε τα σημερινά προβλήματα. Η σημερινή συνάντηση θα συνεχιστεί εντός των επόμενων ενός-δύο μηνών, για να αξιολογήσουμε τις δράσεις κάθε τομέα και πώς μπορούμε πλέον να δώσουμε τις πραγματικές λύσεις.» 

(ΣαΠ/ΓΣ/ΑΣ)