Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2024 18:07

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά υπηρεσιών με σκοπό την εκπόνηση επιστημονικής μελέτης αναφορικά με τις υπηρεσίες ταξί

Η Αρχή Αδειών απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος με σκοπό την αγορά υπηρεσιών για εκπόνηση επιστημονικής μελέτης, η οποία θα αφορά τις υπηρεσίες ταξί στην Κύπρο. 

Η εκπόνηση της επιστημονικής μελέτης αναμένεται ότι θα διενεργηθεί και παραδοθεί στην Αρχή Αδειών εντός Δεκεμβρίου 2024. 

Ι. Αντικείμενο Μελέτης

Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης στη λειτουργία των αστικών, υπεραστικών, αγροτικών ταξί στην Κύπρο, την ανίχνευση προβλημάτων και πιθανών δυσλειτουργιών, καθώς και τη διατύπωση προτάσεων βέλτιστων λύσεων για την αντιμετώπιση των τελευταίων, αλλά και τη γενικότερη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος των ταξί:

(α)  εξέταση βέλτιστων πρακτικών από τον διεθνή χώρο, και ειδικά χώρες που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με την Κύπρο,

(β)   ανάλυση της υφιστάμενης και μελλοντικής ζήτησης υπηρεσιών ταξί,

(γ)   αξιολόγηση του αριθμού αδειών ταξί ανά επαρχία της Κύπρου,

(δ)  διατύπωση προτάσεων με στόχο τη βελτίωση της υφιστάμενης λειτουργίας των ταξί και τροποποιήσεις στο υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία ταξί.

ΙΙ. Παραδοτέα

  1. Επιστημονική μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο σημείο Ι (Αντικείμενο Μελέτης) πιο πάνω.
  2. Βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, σε ηλεκτρονική μορφή, για τους σκοπούς της εκπόνησης μελέτης, με σκοπό την περαιτέρω μελέτη και δυνατότητα ενημέρωσης και ανάπτυξη των στοιχείων της βάσης δεδομένων ανά πάσα στιγμή στο μέλλον όταν προκύπτουν νέα δεδομένα.

ΙΙΙ. Μέθοδος Εκπόνησης Επιστημονικής Μελέτης

  1. Η συλλογή των στοιχείων θα πρέπει να γίνεται, μεταξύ άλλων, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, ερωτηματολογίων και διαθέσιμων βάσεων δεδομένων.
  2. Μετά το πέρας της επιστημονικής μελέτης, ο Ανάδοχος θα πρέπει να παραδώσει βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία που θα συλλέξει προς τον σκοπό αυτό.

IV. Προσόντα

Δήλωση ενδιαφέροντος μπορούν να υποβάλουν μόνο ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, που εδρεύουν στην Κύπρο και τα οποία είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας ή το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Τα ιδρύματα θα πρέπει να στελεχώνονται από ακαδημαϊκή και ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία θα κατέχουν συνολικά τα πιο κάτω προσόντα:

  1. Τεκμαρτή εμπειρία σε γνωστικό αντικείμενο που σχετίζεται με τον τομέα των επιβατικών οδικών μεταφορών, συγκοινωνιών, δημοσίων επιβατικών μεταφορών.
  2. Κατοχή πανεπιστημιακού διπλώματος ή τίτλου ή ισότιμου προσόντος σε ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα θέματα ή συνδυασμό των θεμάτων αυτών:

(α) Μηχανολογία, Πολιτική Μηχανική, Συγκοινωνιολογία, Οικονομικά, Νομική.

(Σημ.: Ο όρος «πανεπιστημιακό δίπλωμα ή τίτλος» καλύπτει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ή τίτλο.)

VEκτιμώμενη Αξία

Η εκτιμώμενη αξία ορίζεται στις €15.000 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και θα καταβληθεί με την αποδοχή των παραδοτέων από την Αναθέτουσα Αρχή.

VI. Υποβολή Αίτησης Ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστέλλουν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην οποία να επισυνάπτονται τα στοιχεία του ακαδημαϊκού ιδρύματος και της προτεινόμενης ακαδημαϊκής ομάδας.

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποστέλλοντας τις στην ηλεκτρονική διεύθυνση aadeion.admin@mcw.gov.cy μέχρι και τις 7.10.2024 και ώρα 12:00 μ.

VII. Περισσότερες Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 22433841.

(ΓΣ/ΑΣ)