Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2024 18:37

Ανακοίνωση του ΚΕΠΑ αναφορικά με τον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024

Δεξιότητες... Η Δύναμή σου! 

Πραγματοποιείται τον ερχόμενο Νοέμβριο ο 8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 από το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ). Ο Διαγωνισμός, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, θα λάβει χώρα από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου στην Κρατική Έκθεση, στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus, που διεξάγεται από το 2010 ανά διετία, αποσκοπεί στην αναβάθμιση της τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και των επαγγελματικών δεξιοτήτων, καθώς και στην προσέλκυση περισσότερων νέων στα τεχνικά επαγγέλματα. Διοργανώνεται στο πρότυπο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Euroskills, που διεξάγεται ανά διετία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό WorldSkills Europe (WSE) και αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διοργάνωση στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη για νέες και νέους μέχρι 25 ετών. 

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus δίνει την ευκαιρία στους νέους και στις νέες να αναδείξουν τις δεξιότητές τους, διεκδικώντας μια θέση για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Euroskills, που θα διεξαχθεί στο Χέρνινγκ της Δανίας μεταξύ 9 και 13 Σεπτεμβρίου 2025. 

Όραμα του ΚΕΠΑ είναι όπως η φετινή διοργάνωση εμπνεύσει την επόμενη γενιά ικανών νέων να ακολουθήσουν το πάθος, τα ενδιαφέροντα και το ταλέντο τους, για να διασφαλίσουν το μέλλον τους και το μέλλον της Κύπρου, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την καινοτομία και την παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις και οργανισμούς που εργάζονται ή θα εργαστούν.

Ο 8ος Διαγωνισμός θα περιλαμβάνει επιμέρους διαγωνισμούς σε μια σειρά από επαγγελματικές ειδικότητες, δικαίωμα συμμετοχής στους οποίους έχουν άτομα που έχουν γεννηθεί στις ή μετά την 1η Ιανουαρίου 2000, έχουν καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, και εργάζονται στον τομέα που θα διαγωνιστούν ή φοιτούν στον αντίστοιχο κλάδο Ιδρύματος Ανώτερης ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο. 

Για κάθε επιμέρους διαγωνισμό θα απονεμηθούν στους διακριθέντες και διακριθείσες τα εξής χρηματικά βραβεία: 

- 1ο βραβείο: 1.000 ευρώ

- 2ο βραβείο: 750 ευρώ

- 3ο βραβείο: 500 ευρώ 

Η υποβολή ενδιαφέροντος από νέους/νέες για συμμετοχή σε οποιονδήποτε επιμέρους διαγωνισμό γίνεται με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής δήλωσης. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού. 

(ΓΣ/ΑΣ)