Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2024 14:12

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για διεξαγωγή έργων στις Επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου και παράδοση του έργου «Δρόμος εντός Τσερίου»

1. Εργασίες αφαίρεσης και επανεπίστρωσης οδοστρώματος 

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από τη Δευτέρα 7/10/2024 μέχρι και την Πέμπτη 10/10/2024, από τις 20:30 το βράδυ μέχρι τις 05:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες αφαίρεσης και επανεπίστρωσης του υφιστάμενου οδοστρώματος στους πιο κάτω δρόμους ως εξής:

Δευτέρα 7/10/2024:

Τμήμα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με κατεύθυνση από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και της οδού Αγίου Προκοπίου (Μετόχι Κύκκου) μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και Νίκου Κρανιδιώτη θα είναι κλειστό. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Έγκωμη προτρέπονται να χρησιμοποιούν την οδό Αγίου Προκοπίου και των Λεωφόρο Αρχαγγέλου. 

Τρίτη 8/10/2024:

Τμήμα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή μεκατεύθυνση από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και της οδού 25ης Μαρτίου στην Έγκωμη μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή Γρίβα Διγενή και Αγίου Προκοπίου (Μετόχι Κύκκου) θα είναι κλειστό. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Λευκωσία προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις Λεωφόρους 25ης Μαρτίου και Νίκου Κρανιδιώτη. 

Τετάρτη 9/10/2024: 

Τμήμα της Λεωφόρου Νίκου Κρανιδιώτη από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή μέχρι τον Κυκλικό Κόμβο παρά το Επαρχιακό Κτηματολόγιο Λευκωσίας θα είναι κλειστό και στις δύο κατευθύνσεις. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Λευκωσία παρακαλούνται όπως χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Αρχαγγέλου. 

Πέμπτη 10/10/2024 

Τμήμα της οδού Λευκοθέου από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της οδού Λευκοθέου με την οδό Ηλία Παπακυριακού στην Έγκωμη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Λυκαβητού θα είναι κλειστό και στις δύο κατευθύνσεις. Οι οδηγοί που κατευθύνονται προς Στρόβολο παρακαλούνται όπως χρησιμοποιούν την οδό Ηρώων. 

Σε όλες τις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα υπάρχει κατάλληλη προσωρινή σήμανση για την ομαλή διοχέτευση της κυκλοφορίας στις διάφορες κατευθύνσεις. 

2. Εργασίες άρδευσης στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου 

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την περίοδο 7/10/2024 - 21/10/2024 (Δευτέρα με Πέμπτη), μεταξύ των ωρών 08:30 - 15:30, σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Α6 Λεμεσού – Πάφου και στις δύο κατευθύνσεις, σε μήκος δρόμου 1,5–2χλμ/ανά μέρα, θα εκτελούνται περιοδικά εργασίες άρδευσης, από το Τμήμα Δασών, στην κεντρική διαχωριστική νησίδα για συνολικό μήκος 17,5 χιλιομέτρων περίπου. 

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστή η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας. 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας. 

3. Παράδοση του έργου «Δρόμος εντός Τσερίου» 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα 7/10/2024 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, θα δοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρο το έργο «Δρόμος εντός Τσερίου». 

Το Έργο αφορά την κατασκευή δρόμου 2 λωρίδων (με δεξιόστροφες πρόσθετες λωρίδες στα φώτα τροχαίας), εντός του Δήμου Τσερίου, για μήκος 2,5 χιλιομέτρων. Περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή τμημάτων παρόδιων οδών (Κ.Μισιαούλη, Σαλαμίνας, Τ.Ανθία, Σ.Παπαλαζάρου κτλ) σε συνολική έκταση περίπου 600 μέτρων, που συμβάλουν με τον κύριο δρόμο. 

Στο έργο κατασκευάστηκε μικρός κυκλικός κόμβος που συνδέει τις οδούς Στροβόλου και Αγίου Γεωργίου, στο βορειότερο άκρο του. Στο πλαίσιο του Έργου έγινε κατασκευή πεζοδρομίων σε όλο το μήκος του, εγκατάσταση σε τρία σημεία φώτων τροχαίας, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, οριζόντια και κάθετη σήμανση, εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και άλλες συναφείς εργασίες. Επιπλέον, κατά μήκος του δρόμου δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν χώροι στάθμευσης για εξυπηρέτηση των εμπορικών αναπτύξεων καθώς επίσης και των δύο Δημοτικών σχολείων που περιλαμβάνονται στην περιοχή του Έργου.

(NZ/ΝΓιαν)