Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-10-2024 12:16

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Konstantine Kvachakidze

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Konstantine Kvachakidze, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο κ. Γεωργιάδης, καλωσορίζοντας τον κ. Kvachakidze υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Γεωργία όσον αφορά τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, τα οποία, όπως επεσήμανε, τίθενται εν αμφιβόλω από γειτονικά κράτη, τονίζοντας συναφώς την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε επίσης τον Πρέσβη της Γεωργίας για τη στήριξη της Κύπρου προς την ενταξιακή πορεία της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από πλευράς του ο κ. Kvachakidze αφού τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Κύπρου και τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους, ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη για την εσωτερική κατάσταση στη Γεωργία ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στη χώρα. Εξέφρασε δε τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη που παρέχει η Κύπρος σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, τόσο όσον αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας όσο και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τη χώρα του.

Εκφράστηκε, τέλος, εκατέρωθεν η ετοιμότητα ενδυνάμωσης των διμερών επαφών και ανταλλαγών επισκέψεων μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα