Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-10-2024 12:32

Ηλεκτρονικές Διασυνοριακές Υπηρεσίες Υγείας: Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γιατρούς και φαρμακοποιούς

Σε συνέχεια της επιτυχούς διεξαγωγής των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τη χρήση της διασυνοριακής πύλης ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων, η Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΑΗΥ), στο πλαίσιο των Ηλεκτρονικών Διασυνοριακών Υπηρεσιών Υγείας, προγραμματίζει νέα σεμινάρια για όσους ιατρούς και φαρμακοποιούς δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ή επιθυμούν περαιτέρω καθοδήγηση.

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο την εξοικείωση των επαγγελματιών υγείας με τη χρήση της πύλης ανταλλαγής ιατρικών δεδομένων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για την υποστήριξη υπηρεσιών όπως το Συνοπτικό Ιστορικό Υγείας και η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που προάγει την κινητικότητα των Ευρωπαίων πολιτών και ενισχύει την ασφάλεια και ποιότητα της Διασυνοριακής Υγειονομικής Περίθαλψης.

Ηλεκτρονικές Διασυνοριακές Υπηρεσίες Υγείας

Η υποδομή ψηφιακών υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (eHDSI) διασφαλίζει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν την περίθαλψή τους ενόσω ταξιδεύουν σε άλλη χώρα εντός της Ε.Ε. Παρέχει στις χώρες της Ε.Ε. τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν δεδομένα για την Υγεία με ασφαλή, αποτελεσματικό και διαλειτουργικό τρόπο. Οι πολίτες μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών με το σήμα “MyHealth @ EU” – «Η Υγεία μου @ ΕΕ».

Είναι απαραίτητη η συνεργασία των Ιατρών και των Φαρμακοποιών στο τεράστιο αυτό εγχείρημα, αφού θα προσδώσει ενίσχυση στο σύστημα υγείας και κατ’ επέκταση αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους Ευρωπαίους πολίτες.

Ημερομηνία σεμιναρίου για φαρμακοποιούς

Το webinar/διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 16/10/2024, ώρα 15:30-16:30.

ΕΑΗΥ - Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας  (Εκπαίδευση Φαρμακοποιών) (office.com)

Ημερομηνία σεμιναρίου για ιατρούς

Το webinar/διαδικτυακό σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 17/10/2024, 15:30-16:30.

ΕΑΗΥ - Εθνική Αρχή Ηλεκτρονικής Υγείας  (Εκπαίδευση Ιατρών) (office.com)

(ΝΓιαν/ΑΦ)