Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-10-2024 15:59

Σημαντική διάκριση για το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Κύπρο, που βραβεύθηκε με το «Destination Award» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αερομεταφορέων «Routes World»

Σημαντική διάκριση αποτελεί για το Υφυπουργείο Τουρισμού και τη χώρα μας η βράβευσή της με το «Destination Award» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αερομεταφορέων «Routes World», που διεξήχθη στις 6-8 Οκτωβρίου, στο Μπαχρέιν. 

Το συνέδριο «Routes World» πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1995 και φιλοξενεί ανώτερα στελέχη της παγκόσμιας κοινότητας ανάπτυξης δρομολογίων, όπως κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες αεροδρομίων και άλλους φορείς της αεροπορίας από όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 230 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών ανά το παγκόσμιο και ευρύτερα πέραν των 680 εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται εντός του τομέα της αεροπορίας. 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου απονεμήθηκαν τα βραβεία «Routes Awards» ως αναγνώριση των επιτευγμάτων τουριστικών αρχών, επιχειρηματικών οντοτήτων και ατόμων σε σχέση με τις επιδόσεις τους στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα σε σχέση με την αεροπορική σύνδεση. 

Το Υφυπουργείο Τουρισμού συμμετείχε, εκπροσωπώντας την Κύπρο, στην κατηγορία «Tourism Authorities» (Τουριστικές Αρχές) και διακρίθηκε με τη βράβευση «Destination Award» για τις δράσεις που διενεργεί για την προβολή της Κύπρου και τη σημαντική συμβολή του στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της.

Στην τελική φάση της κατηγορίας είχαν επίσης προκριθεί οι Φιλιππίνες (Department of Tourism), η Ιαπωνία (Japan National Tourism Organization), η Ισπανία (Promotur – Canary Islands Tourist Board) και η Μάλτα (Visit Malta). Η Κύπρος αναδείχθηκε ως νικήτρια μέσα από τις ψήφους των συνέδρων. 

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας λαμβάνει την εν λόγω διάκριση, η οποία επιστεγάζει τις συνεχείς και έντονες προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κυβέρνηση και το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη διεθνή αναγνώριση της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός, αλλά και από το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας. 

Σε δήλωσή του για τη διάκριση της Κύπρου, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Η βράβευση της χώρας μας με το βραβείο “Destination Award” στις ψεσινές βραβεύσεις του διεθνούς συνεδρίου Routes World 2024 είναι οπωσδήποτε μία μεγάλη επιτυχία και μία ένδειξη για την αναγνώριση που λαμβάνει η χώρα μας διεθνώς. 

Είναι πάντοτε σημαντικές στον τομέα του τουρισμού οι διεθνείς διακρίσεις, καθώς προσθέτουν κύρος, αναγνώριση και δυναμική στον προορισμό. 

Η βράβευση λοιπόν είναι σημαντική, ειδικά εάν λάβουμε υπόψιν ότι επιτεύχθηκε σ' ένα συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες χώρες και σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και όλους όσους συμμετέχουν στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας μας, καθώς πρόκειται για συλλογική επιτυχία. 

Η βράβευση του προορισμού Κύπρος είναι επιτυχία της χώρας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετέχουν στο τουριστικό οικοσύστημα της χώρας μας. 

Ως Κυβέρνηση στοχεύσαμε από την αρχή στην ταχεία επιστροφή στις υψηλές επιδόσεις του παρελθόντος και τόσο οι επιδόσεις όσο και η διεθνής αναγνώριση του προορισμού μας ικανοποιεί. 

Κοιτάμε μπροστά για την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού είναι πολλαπλές και συνεχείς.» 

(ΚΚ/ΑΦ/ΓΣ)