Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-10-2024 21:13

Δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Υποβολή Μεσολαβητικής Πρότασης για την ανανέωση της Κλαδικής Σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία – Έκκληση για επίδειξη υπευθυνότητας από όλους

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, μετά από συνάντηση με τους εργοδοτικούς συνδέσμους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας, όπου υποβλήθηκε μεσολαβητική πρόταση σχετικά με την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του κλάδου, δήλωσε τα εξής:

«Η Κλαδική Σύμβαση της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας πρέπει να ανανεωθεί και η εργατική ειρήνη πρέπει να διαφυλαχθεί, έτσι ώστε η θετική προοπτική του κλάδου να υλοποιηθεί, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κατέθεσα σήμερα ενώπιον των δύο πλευρών Μεσολαβητική Πρόταση, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, η οποία είναι δίκαιη και ισορροπημένη, ώστε, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, να μπορεί να γίνει εκατέρωθεν αποδεκτή.

Αναμένω τις τελικές απαντήσεις των κοινωνικών εταίρων του κλάδου εντός των επόμενων ημερών με χρονικό ορόσημο την 21 Οκτωβρίου 2024, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταλήγουμε σε συμφωνία ή σε αδιέξοδο.

Επισημαίνω ότι είναι απαραίτητη η επίδειξη από όλους της υπευθυνότητας που τους αναλογεί για τη διαφύλαξη της ομαλότητας και της σταθερότητας μέσα από την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης με ορίζοντα μακράς πνοής μέχρι το τέλος του 2027.»

(ΕΑθ/ΓΣ)