Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2024 11:42

Συμμετοχή κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου και κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη σε αποστολή της ΚΣ ΟΑΣΕ στο Βελιγράδι

Η επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), βουλεύτρια  κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, αμφότεροι εκ των Αντιπροέδρων της Συνέλευσης, μεταβαίνουν σήμερα στο Βελιγράδι για να συμμετάσχουν σε αποστολή της ΚΣ ΟΑΣΕπου πραγματοποιείται στις 10-11 Οκτωβρίου 2024. O κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει στην αποστολή και υπό την ιδιότητα του Ειδικού Αντιπρόσωπου της ΚΣ ΟΑΣΕ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της αποστολής θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης κα Ana Brnabić και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών κ. Ivica Dačić. 

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Επικεφαλής και ανώτερα στελέχη της επιτόπιας αποστολής του ΟΑΣΕ στη Σερβία, τον Επικεφαλής του Γραφείου του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Βελιγράδι, καθώς και με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συνάντηση με εκπροσώπους οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Αναφέρεται επίσης πως στις 10 Νοεμβρίου ο κ. Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής σε συνεδρία της Υποεπιτροπής Δυτικών Βαλκανίων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα «Περιφερειακές Εξελίξεις και Προκλήσεις Ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια». 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα