Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2024 07:48

Ανακοίνωση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την εκλογή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Διεξήχθησαν χθες, στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης, οι εκλογές για νέα μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΑΔ) των Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνουμε ότι θα πρέπει να επιλεγούν 18 νέα κράτη μέλη για τη τριετή θητεία 2025-2027.

Η Κυπριακή Δημοκρατίας που είναι μέλος της γεωγραφικής ομάδας Ασίας-Ειρηνικού, η οποία διεκδικεί για πρώτη φορά μια θέση στο ΣΑΔ με άλλες πέντε υποψήφιες χώρες – Νήσοι Μάρσαλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Νότια Κορέα και Ταϊλάνδη– εξελέγη εξασφαλίζοντας 167 ψήφους από τους 189. Άλλες χώρες που έχουν εκλεγεί είναι η Ταϊλάνδη με 177 ψήφους, το Κατάρ με 167, η Νότια Κορέα με 161 και τα Νησιά Μάρσαλ με 124 ψήφους.

Από τις άλλες γεωγραφικές ομάδες εξελέγησαν επίσης το Μπενίν, η Γκάμπια, η Κένυα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Αιθιοπία, η Βόρεια Μακεδονία, η Τσεχία, η Βολιβία, η Κολομβία, το Μεξικό, η Ελβετία, η Ισλανδία και η Ισπανία.

Σημειώνουμε ότι παρών στη μυστική ψηφοφορία ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κόμπος,  συνοδευόμενος από τη Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Πρέσβη Μαρία Μιχαήλ, καθώς και μέλη του διπλωματικού του γραφείου και της Κυπριακής Αποστολής στον ΟΗΕ.

(ΜΣ/ΑΦ)