Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2024 12:57

Διεξάγεται η 3η Ετήσια Εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο

Παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του Σχεδίου με έμφαση στον τομέα της Υγείας

Την 3η Ετήσια Εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο (ΣΑΑ) διοργανώνουν την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του ΣΑΑ και των σημαντικότερων μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων του. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του τομέα της υγείας μέσα από τα μέτρα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΣΑΑ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Μάκης Κεραυνός και ο εκτελών χρέη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Νικόλαος Ίσαρης.

Κατά την πρώτη παρουσίαση της ημέρας, η Γενική Διευθύντρια της Ειδικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ανάκαμψη και την Ανθεκτικότητα (SG-RECOVER) κα Céline Gauer θα αναφερθεί στη μέχρι σήμερα πρόοδο της χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη μέλη, με έμφαση στην Κύπρο, ενώ η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και Επικεφαλής της Συντονιστικής Αρχής για το ΣΑΑ κα Ανθούλα Χ. Σαββίδη θα αναλύσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα και τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Σχεδίου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Σημαντικά αποτελέσματα και αντίκτυπος από τα 3 πρώτα χρόνια υλοποίησης του ΣΑΑ» με τη συμμετοχή των: Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών κ. Ανδρέα Ζαχαριάδη, Γενικής Γραμματέως της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ) κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, Γενικού Γραμματέα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου (ΚΕΒΕ) κ. Μάριου Τσιακκή, CEO της EnergyIntel Cyprus κας Ευγενίας Ηροδότου, και Διευθυντή της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Χρίστου Φωτιάδη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια της SG-RECOVER της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Céline Gauer.

Το 2ο μέρος της εκδήλωσης θα εστιάσει στην ενίσχυση του τομέα της υγείας, μέσα από το ΣΑΑ, φιλοξενώντας αρχικά την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κα Χριστίνα Γιαννάκη. Η κα Γιαννάκη θα παρουσιάσει την πρόοδο στην υλοποίηση των έργων στον τομέα της υγείας.

Θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση στον ίδιο τομέα με τίτλο «Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τομέα της Υγείας μέσα από το ΣΑΑ» με τη συμμετοχή των: Υπεύθυνης Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κας Χριστιάνας Μυλωνά, Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN) κ. Luc Tholoniat, Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ κ. Κύπρου Σταυρίδη και Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών κας Έμιλης Γρουτίδου Πετρίδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Διευθύντρια Τμήματος Δικαιούχων και Παροχέων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας κα Ιφιγένεια Καμμίτση.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις από το κοινό. Θα ακολουθήσει γεύμα δικτύωσης, προσφέροντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις επί των θεμάτων της εκδήλωσης και γενικότερα επί του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πληροφορίες

Συνδιοργανωτές: Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών και Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Συντονιστής: ΙΜΗ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ, στα τηλέφωνα 22505555 & 22505572 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο events@imhbusiness.com.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

(ΑΣ/ΑΦ)