Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-10-2024 19:31

Χαιρετισμός της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου στα εγκαίνια του εργοστασίου της εταιρείας OLYMPUS

Είναι με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα στα εγκαίνια ενός εμβληματικού έργου που αναμφίβολα θα ενισχύσει την οικονομία μας, ενώ ταυτόχρονα συνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο με το πλέον σημαντικό αγροδιατροφικό προϊόν του τόπου μας, που δεν είναι άλλο από το χαλλούμι. 

Το χαλλούμι ΠΟΠ αποτελεί τον σημαντικότερο πρεσβευτή της κυπριακής γαστρονομίας. Αποτελεί εθνικό πλούτο της χώρας μας, ο οποίος συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία του νησιού με συνολικές εξαγωγές για το έτος 2024 αξίας 186 εκατομμυρίων ευρώ και πέραν των 10.000 θέσεων εργασίας. 

Η σημερινή μεθοδολογία παρασκευής παραδοσιακού χαλλουμιού με σύγχρονες μεθόδους και υποδομές επιβεβαιώνει ότι η διατήρηση της παράδοσης μπορεί να συνδυαστεί, αλλά και να ενισχυθεί μέσα από τη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας, της καινοτομίας και της γαστρονομικής υπεροχής.

Εδώ, στις παρυφές της πρωτεύουσας του νησιού, με συνδετικό κρίκο τον «λευκό χρυσό» της Κύπρου, ενώνονται η επιχειρηματική τεχνογνωσία, που γεννήθηκε 60 περίπου χρόνια πριν στη Λάρισα, με την παράδοση της κατεχόμενης Βατυλής, που αναπτύχθηκε και μεγάλωσε από την εταιρεία Κουρούσιης. Δυο κτηνοτροφικές περιοχές που το μεράκι των ανθρώπων, οι οποίοι μεγάλωσαν στα βοσκοτόπια τους, μετεξελίχθηκε σε σύγχρονες υποδομές, τα προϊόντα, των οποίων κατακλύζουν σήμερα την ελλαδική και την κυπριακή αγορά. Και δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να βλέπεις τη γνώση της παράδοσης να μετεξελίσσεται σε μία σύγχρονη υποδομή, που έρχεται να θέσει και να αναπτύξει τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην αγορά του χαλλουμιού. 

Για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι η ανταγωνιστική αυτή αγορά θα παραμείνει ευημερούσα, ως Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτική Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εργαζόμαστε τόσο για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες και υποδομές που θα επιτρέψουν στο χαλλούμι ΠΟΠ να παραμείνει το κύριο εξαγωγικό αγροδιατροφικό μας προϊόν, όσο και για τη διασφάλιση του χαλλουμιού ΠΟΠ που ενισχύει τη δυναμική του. 

Αγαπητοί, αγαπητές, 

Η Όλυμπος έρχεται στην Κύπρο, για να ενταχθεί σε μια ήδη ισχυρή βιομηχανία, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει κάνει αλματώδη πρόοδο τόσο ποιοτικά όσο και αριθμητικά. Η δραστηριοποίηση του εργοστασίου της Όλυμπος αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για τη γαλακτοκομική βιομηχανία της Κύπρου. 

Ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στις εργασίες της εταιρείας. Οι επιτυχίες σας είναι και δικές μας επιτυχίες, εφόσον ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας ψηλά και προβάλλουν την Κύπρο στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. 

Τα θερμά μου συγχαρητήρια και καλές δουλειές. 

(ΕΦυς/ΝΖ/ΓΣ)