Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2024 09:36

Η Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «75 χρόνια λειτουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης: Κυπριακή Δημοκρατία – οφέλη και προοπτικές»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) διοργανώνει τη Δευτέρα,  14 Οκτωβρίου 2024 στις 16.00 στο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ημερίδα με θέμα «75 χρόνια λειτουργίας του Συμβουλίου της Ευρώπης: Κυπριακή Δημοκρατία – οφέλη και προοπτικές». Την εκδήλωση θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. Χαιρετισμό μέσω οπτικοακουστικών μηνυμάτων θα απευθύνουν επίσης ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Στέλλα Κυριακίδου, ως Πρώην Πρόεδρος της ΚΣΣΕ και επικεφαλής, επί σειρά ετών, της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση, και η Γενική Γραμματέας της ΚΣΣΕ, κα Δέσποινα Χατζηβασιλείου.

Ο επικεφαλής, κ. Νίκος Τορναρίτης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, κ.κ. Γιώργος Λουκαΐδης και Κωστής Ευσταθίου, θα παρουσιάσουν, με σχετικές εισηγήσεις τους, το έργο που επιτελείται στην ΚΣΣΕ και τα κύρια οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή της  Βουλής των Αντιπροσώπων σ’ αυτόν τον πανευρωπαϊκό Οργανισμό. Εξάλλου, πρώην μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ αναμένεται επίσης να συμμετάσχουν στη συζήτηση.   

Στη συνεδρία θα συμμετάσχει επίσης ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Κώστας Παρασκευά ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε σχέση με την Κύπρο. Θα συμμετάσχουν εξάλλου, η κα Τιτίνα Λοϊζίδου και ο κ. Αλέκος Μοδινός, στο πλαίσιο παρουσίασης σημαντικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αφορούν στην Κύπρο.  Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Βουλής των Νέων με τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Λοϊζου και την Πρόεδρο του Cyprus Youth Diplomacy, κα Αμαλία Αβραάμ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)