Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2024 12:20

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Η. Μυριάνθους ως του εκπροσώπου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, κατά την άτυπη συνάντηση στη Κάτω Βουλή της Γερμανίας

O βουλευτής κ. Ηλίας Μυριάνθους, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) ο οποίος συμμετέχει  σε αντιπροσωπία της Συνέλευσης στην Υπουργική Διάσκεψη που πραγματοποιείται στο Βερολίνο για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, με θέμα: «Οι επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στην θρησκευτική Ελευθερία» προέβη χθες  σε παρέμβαση, εκ μέρους της ΔΣΟ, κατά τη διάρκεια άτυπης συνάντησης στη Κάτω Βουλή της Γερμανίας (Bundestag) με θέμα συζήτησης την «ελευθερία της θρησκείας ή πίστης και την τεχνητή νοημοσύνη και πώς οι βουλευτές πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες».

Κατά τη παρέμβασή του, ο κ. Μυριάνθους αναφέρθηκε,-μεταξύ άλλων,  στο κείμενο της Υπηρεσίας Ερευνών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Άνοδος της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη», επισημαίνοντας πως, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, αυτό εκπονήθηκε ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες των φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των θρησκευτικών κοινοτήτων, αναφορικά με την κατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας και ανεκτικότητας στην Ευρώπη.

Ακολούθως, ο κ. Μυριάνθους ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην άτυπη  συνάντηση για το «Κείμενο - Έκκληση της Θεσσαλονίκης», το οποίο συνυπέγραψαν η ΔΣΟ, η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, η Επιτροπή των Καθολικών Επισκοπικών Διασκέψεων και η οργάνωση «Together for Europe», εξηγώντας πως  στο εν λόγω έγγραφο  εκφράζεται ανησυχία για μια σειρά ζητημάτων γύρω από το θέμα των χριστιανικών αξιών.

Τέλος,  ο κ. Μυριάνθους τόνισε, ότι η ΔΣΟ προσβλέπει  στη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας  που είχε  με τη διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελευθερία Θρησκείας ή Πίστης και τη Θρησκευτική Ανοχή (FoRB & RT), όταν αυτή επανασυσταθεί.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)