Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2024 10:45

Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Λογιστή της Δημοκρατίας για την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας των δημόσιων συμβάσεων

 Δημόσιες Συμβάσεις: Βαδίζοντας στο μέλλον

Ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Αντωνιάδης θα προβεί σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, και ώρα 12:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Θεόφιλος Γεωργιάδης», στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Στόχος της συνέντευξης τύπου είναι η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού έργου στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων και στην εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων προς επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για απλοποίηση και εκσυγχρονισμό διαδικασιών. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί η νέα ιστοσελίδα των δημόσιων συμβάσεων, η οποία θα αποτελέσει τον διαδραστικό πυρήνα με κάθε ενδιαφερόμενο και θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων τα νέα καινοτόμα εργαλεία:

α) Εργαλείο ανάλυσης και παρουσίασης στατιστικών στοιχείων με δυνατότητες εμβάθυνσης σε δεδομένα των δημόσιων συμβάσεων στην Κύπρο, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία,

β) Αυτοματοποιημένο Εργαλείο Ετοιμασίας και Διαχείρισης Εγγράφων Διαγωνισμών καθώς και

γ) Εργαλείο συχνών ερωτήσεων αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για βελτιστοποίηση της υποστήριξης προς τις αναθέτουσες αρχές, τους Οικονομικούς Φορείς αλλά και το ευρύ κοινό. 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, θα υπάρξουν παρεμβάσεις, από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημο Δαμιανού, τον κ. Βασίλειο Βραχίμη, Συνέταιρο Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, PwC Cyprus και τον κ. Φίλιππο Κατράνη, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Οι ομιλητές θα βρίσκονται στη διάθεση των δημοσιογράφων για συζήτηση και ανταπόκριση στις ερωτήσεις τους

(ΝΓιαν/NZ)