Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2024 15:19

Συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή, Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και του Διευθυντή Τμήματος Γεωργίας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τροφίμων

O Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Γρηγορίου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας δρα Μάκη Αντωνιάδη, συμμετείχε στις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 15-18 Οκτωβρίου, στη Ρώμη, από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO).

Κατά την διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ, η κυπριακή αντιπροσωπία συμμετείχε  στους  εορτασμούς  για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, στις 16 Οκτωβρίου, στην έδρα του Οργανισμού. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων είχε ως  θέμα  «Δικαίωμα στην τροφή για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον»

Η κυπριακή αντιπροσωπία, συνοδευόμενη από τον Πρέσβη/Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύουν στη Ρώμη κ. Γιώργο Φ. Πουλίδη, είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του FAO κ. Qu Dongyu, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής λειψυδρίας, του αυξανόμενου γεωργικού κόστους και των πιεστικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Γρηγορίου, εκ μέρους της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, απηύθυνε πρόσκληση επίσκεψης στην Κύπρο στον κον Qu, η  οποία και έγινε αποδέχτη. Η εν λόγω επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί εντός του 2025.

Ο κ. Ανδρέας Γρηγορίου προσφώνησε το συνέδριο υψηλού επιπέδου για τη διαχείριση των υδάτων στη γεωργία, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας  να ενισχύσει τη συνεργασία και να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για ανθεκτική και βιώσιμη χρήση του νερού στη γεωργία.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών, κατά την οποία σημειώθηκε ο ρόλος της Κύπρου στην προώθηση της σταθερότητας στη Μεσόγειο και τη Mέση Ανατολή, ενώ τόνισε ότι η επισιτιστική ασφάλεια διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην πρόληψη συγκρούσεων και στην προώθηση της ανάπτυξης σε αυτές τις περιοχές.

(ΕΦυς/ΜΣ)