Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2024 10:04

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με κοινή δράση διακυβερνητικής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας για προβολή και προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, η κοινή δράση Κύπρου-Ελλάδας για προβολή και προώθηση της ναυτικής εκπαίδευσης, στην Αίθουσα Πλεύσις στο παλιό λιμάνι Λεμεσού. Τη δράση διοργάνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη δράση συμμετείχαν με παρουσιάσεις η Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA, το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI) και η εταιρεία προγραμμάτων βιωματικής μάθησης «Μικρός Οδυσσέας».

Οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με τη θάλασσα και τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα μέσα από διαδραστικά εργαστήρια.

Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των παιδιών σε δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής του πλοίου με ονομασία «Αμφιτρίτη» (κατά την ελληνική μυθολογία ήταν η θεά της θάλασσας και όλων των θαλάσσιων πλασμάτων), το οποίο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί από τα παιδιά στην Αθήνα σε μια αντίστοιχη εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι να συνεχίσουν να ενισχύουν το πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών με σκοπό να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τα παιδιά νεαρής ηλικίας σχετικά με τη σημασία της θάλασσας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, και γενικότερα να συμβάλουν στην προώθηση της ναυτικής και ναυτιλιακής κουλτούρας στους νέους μας.

(ΑΣ/ΑΦ)