Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2024 10:10

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου αναχωρεί σήμερα Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2014, για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας.

Τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 και την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024, θα απασχολήσουν αρχικά θέματα αλιείας, με τον καθορισμό των αλιευτικών δυνατοτήτων στη Βαλτική Θάλασσα για το 2025.

Επίσης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις προτεραιότητες τους σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία της 24ης ετήσιας Συνόδου της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση των Θυννοειδών του Ατλαντικού (ICCAT), η οποία θα διεξαχθεί στην Κύπρο στις 11-18 Νοεμβρίου 2024.

Η συνεδρία του Συμβουλίου θα συνεχίσει με συζήτηση θεμάτων γεωργίας, περιλαμβανομένου του προσχεδίου συμπερασμάτων για την «Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2027 με επίκεντρο τους γεωργούς». Στη συνέχεια, στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στο εμπόριο και τις προκλήσεις στην τροφική αλυσίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου θα συζητηθεί επιπλέον και η ανάγκη καταρτισμού μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση των κλιματικών κινδύνων και κρίσεων στη γεωργία.

Η Υπουργός Γεωργίας δρ Παναγιώτου επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη.

(ΕΦυς/ΑΣ/ΑΦ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα