Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-10-2024 14:20

Συμμετοχή του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο κ. Άριστου Δαμιανού σε Νομοθετικό Σεμινάριο με θέμα τη Σύγχρονη Δουλεία

Ο βουλευτής κ. Άριστος Δαμιανού, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (ΚΚΣ), μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε Νομοθετικό Σεμινάριο με θέμα τη Σύγχρονη Δουλεία στις Αλυσίδες Παραγωγής, που διοργανώνει ο Κοινοπολιτειακός Κοινοβουλευτικός Σύνδεσμος Ηνωμένου Βασιλείου (CPA UK), μεταξύ 22 και 24 Οκτωβρίου 2024.

Στόχος του τριήμερου σεμιναρίου είναι να εξεταστούν τρόποι ενίσχυσης των νομοθετικών πλαισίων για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση φαινομένων, όπως της καταναγκαστικής εργασίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε τομείς όπως είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, αλλά και ο τομέας του τουρισμού. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο κ. Δαμιανού θα συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ κοινοβουλίων σε σχέση με τη διαδικασία τροποποίησης και κατάρτισης νομοσχεδίων, για στοχευμένο χειρισμό της καταναγκαστικής εργασίας και της εργασιακής εκμετάλλευσης. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)