Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-10-2024 15:38

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην Τρίτη Κοινοβουλευτική Σύνοδο της Διεθνούς Πλατφόρμας για την Κριμαία

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου μεταβαίνει αύριο στη Ρίγα, για να συμμετάσχει στην Τρίτη Κοινοβουλευτική Σύνοδο Κορυφής της Διεθνούς Πλατφόρμας για την Κριμαία, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Λετονίας και της Ουκρανίας, κ. Daiga Mierina και κ. Ruslan Stefanchuk. Οι εργασίες της Συνόδου, την οποία  φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Λετονίας, θα διεξαχθούν την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024. 

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών, οι οποίες στηρίζουν τη Διεθνή Πλατφόρμα για την Κριμαία.

Η Σύνοδος της Πλατφόρμας για την Κριμαία σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων αποτελεί βήμα για την επαναβεβαίωση της διεθνούς στήριξης στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και για τον συντονισμό των προσπαθειών για αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας.

Σκοπός της Συνόδου είναι η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σε επίπεδο ηγετών και της κοινής γνώμης για τη ρωσική κατοχή της Κριμαίας και τις συνεχείς παραβιάσεις των αρχών του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένης της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της Κριμαίας, την κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Στο περιθώριο της Συνόδου, η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους της διαφόρων χωρών.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης των συμμετεχόντων Προέδρων Κοινοβουλίων.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)