Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-10-2024 15:48

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ανάπτυξη Σύγχρονης Επαγγελματικής Κουλτούρας»

Το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργάνωσαν τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024, ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη Σύγχρονης Επαγγελματικής Κουλτούρας: Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον, Ψηφιακές Δεξιότητες, Ασφάλεια και Υγεία, Ποιότητα», στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία.

Η ημερίδα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων και στοχεύει στην ειδική ενημέρωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για τις τέσσερις βασικές πτυχές της Σύγχρονης Επαγγελματικής Κουλτούρας: Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον, Ψηφιακές Δεξιότητες, Ασφάλεια και Υγεία, Ποιότητα.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε τα εξής: «Σε μια αγορά εργασίας μεγαλύτερη από ποτέ, διανοίγονται πρωτόγνωρες προοπτικές για τους Κύπριους εργαζόμενους, που συναποτελούν τον κορμό της κυπριακής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο σύγχρονος επαγγελματισμός, που προάγεται από την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδιασμού, στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής κουλτούρας. Παράλληλα, ενισχύει τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία και προωθεί τον καθοριστικό ρόλο της επαγγελματικής μάθησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ιδιαίτερα ενόψει της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.»

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες στην ημερίδα, κυρίως εκπαιδευτικοί, αλλά και στελέχη, Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανάπτυξη σύγχρονης επαγγελματικής κουλτούρας και για τον σχετικό ρόλο των εκπαιδευτικών, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια συναφών γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών/μαθητριών.

(ΝΓιαν/ΑΣ)