Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-10-2024 19:32

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά σε περιοχή της Κοινότητας Δρούσιας

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024 και ώρα 13:15, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Κοινότητα Δρούσιας, τοποθεσία Πέτρα της Κάρης.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 18:25, αφού έκαψε 1,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν 42άτομα του Τμήματος Δασών με οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερις προωθητές γαιών, καθώς επίσης και 14 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Ίκαρος 2, με εννέα πτητικά μέσα και το συντονιστικό πτητικό μέσο της Εθνικής Φρουράς. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης η Πολιτική Άμυνα, με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα με δύο άτομα, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο και μικρός αριθμός εθελοντών.

Σημειώνεται ότι κατά διάρκεια της νύκτας θα παραμείνουν στην περιοχή της πυρκαγιάς ισχυρές δυνάμεις για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

(ΑΦ/ΑΣ)