Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-10-2024 12:51

Συνάντηση του Προέδρου και Μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού με αντιπροσωπία νέων από την Κίνα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παύλος Μυλωνάς και τα Μέλη κ.κ. Χρύσανθος Σαββίδης, Γιώργος Κάρουλλας, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Χρίστος Χριστοφίδης, Χρίστος Χριστόφιας, Αλέκος Τρυφωνίδης και Ανδρέας Αποστόλου, είχαν σήμερα συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπία από την Κίνα, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανταλλαγών Νεολαίας Κύπρου-Κίνας. Της αντιπροσωπίας ηγείτο ο κ. Xu Ming, εκπρόσωπος του τοπικού λαϊκού κογκρέσου της πόλης Nanjing και αποτελείτο, μεταξύ άλλων, από ακαδημαϊκούς, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Nanjing. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Liu Yantao.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπία στην Κύπρο ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής και διακομματικής αντιπροσωπίας στην Κίνα και υπογράμμισε σχετικά ότι η Κύπρος προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα για την επικράτηση της δημοκρατίας και τη διαφύλαξη του κράτους δικαίου, ιδιαίτερα στην ασταθή περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Τα Μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν ειλικρινείς ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κίνας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και επαναβεβαίωσαν την πάγια στήριξη της χώρας μας στην αρχή της «Μίας Κύπρου-Μίας Κίνας».

Υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν η παραδοσιακή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες στη βάση της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Κίνας-Κύπρου και της στήριξης της κινεζικής πρωτοβουλία «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» από πλευράς της Κύπρου. Εκφράστηκε δε από κοινού η ισχυρή βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κίνας ειδικότερα στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα