Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-10-2024 18:52

Επίσκεψη της Υφυπουργού Ναυτιλίας στην Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα βρέθηκε σήμερα Tετάρτη, 23 Οκτωβρίου, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται ζητημάτων αναφορικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης θεμάτων που παρατηρούνται στην περιοχή και χρήζουν βελτίωσης.

Πέραν των πιο πάνω θεμάτων, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, η οποία θα διοργανωθεί το 2026 από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα τον Μάιο του 2026 θα πραγματοποιηθούν και επιμέρους εκδηλώσεις σε όλους τους παράκτιους δήμους της Κύπρου. Στο σημείο αυτό, ζητήθηκε η υποβολή σχετικών προτάσεων για διοργάνωση δράσεων από πλευράς του Δήμου Αγίας Νάπας.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ξεναγήθηκε στους χώρους της Μαρίνας Αγίας Νάπας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σταύρο Καραμοντάνη και τον Διευθυντή Μαρίνας Αγίας Νάπας κ. Κώστα Φυτιρή. Κατά την ξενάγηση πραγματοποιήθηκε γενική παρουσίαση του έργου και των προοπτικών της Μαρίνας και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω αξιοποίηση της Μαρίνας Αγίας Νάπας στο πλαίσιο της Γαλάζιας Ανάπτυξης της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμόχωστου.

(ΑΦ/ΑΣ)