04-11-2024 16:17
Ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για ένα εργαστήριο και δύο παραστάσεις δημιουργικής κίνησης και ζωντανής μουσικής με τίτλο «ΦΡΕΑΡ»
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υφυπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει, σε συνεργασία με τους ENGRAM KOKORO και τη Selas Dance Company, ένα εργαστήριο και δύο παραστάσεις δημιουργικής κίνησης και ζωντανής μουσικής, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Πάφου, με τίτλο «ΦΡΕΑΡ».
Το εργαστήριο αφορά την ιστορία του ταξιδιού μιας πέτρας, την οποία έριξε στο πηγάδι ένας άνθρωπος καθώς ήθελε να εξετάσει το βάθος του πηγαδιού και να πραγματοποιηθεί μια ευχή του. Το περιπατητικό εργαστήριο θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες, όπου θα μπορούν, μέσα από την κίνηση, να εμβαθύνουν σε έναν κόσμο φανταστικό, ενώ κάθε «στάση» της διαδρομής αυτής θα αποκαλύπτει μια ιστορική αναφορά και θακαταλήγει στο σήμερα.
Η μουσική και η κίνηση, μέσα από τον καθοδηγούμενο αυτοσχεδιασμό, συνδυάζονται με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας ένα ισχυρό εργαλείο για την εξερεύνηση των ανθρώπινων συναισθημάτων σε συνδυασμό με την ιστορία. Σκοπός είναι να προσκαλέσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια πιο δημιουργική οπτική του πώς ζούσαν οι άνθρωποι κατά την αρχαιότητα, πώς κινούνταν, τι ήχοι ακούγονταν και πώς όλα αυτά συνομιλούν με το σήμερα, στο πλαίσιο ενός παραμυθιού, με όχημα τη φαντασία.
Συνεπώς, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ενσώματη μάθηση, τη μη μετωπική θέαση του μουσείου, τη δημιουργικότητα, τη σύζευξη τεχνών και την πιθανολογική σκέψη. Θα γίνει χρήση εκπαιδευτικών μεθόδων, όπως το σκηνικό πατώματος, την αργή θέαση, την αποδόμηση, το δημιουργικό ηχοτοπίο και τις σκιές.
Η παράσταση, η οποία αποτελείται από ένα μουσικό και μια χορεύτρια, είναι αποτέλεσμα έρευνας και εργαστηρίων που διεξήχθησαν στους χώρους του Μουσείου και αφορούν την πορεία μιας πέτρας μέσα από τον χρόνο.
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024
Το εργαστήριο και οι παραστάσεις είναι δωρεάν για το κοινό.
Η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στο 26955802.
Το εργαστήριο και οι παραστάσεις θα διεξαχθούν στην ελληνική γλώσσα.
Σχεδιασμός, διδασκαλία, καλλιτεχνική διεύθυνση:
Μαρία Καμπέρη: έρευνα, χοροπαιδαγωγός και χορογράφος
Δημήτρης Γιασεμίδης: έρευνα, μουσικός σύνθεση και επί σκηνής παρουσία
Μαρία Χρυσοστόμου: χορεύτρια
(EK/ΜΣ/AΣ)
Σχετικά Ανακοινωθέντα