Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2019 21:08

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με την απόφαση της ΠΣΕΜ για αποχή

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης είχε σήμερα το μεσημέρι εκτενή και παραγωγική συνάντηση με την ηγεσία της Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ).

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν αναλυτικά οι ανησυχίες των μαθητών από την εφαρμογή του  μεταρρυθμιστικού μέτρου των τετραμήνων και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ήγειραν.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ενώπιον της ΠΣΕΜ να συνεχίσει τον διάλογο, τόσο με τους μαθητές όσο και με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς.

Δυστυχώς, παρά τον εποικοδομητικό διάλογο και τις συγκλίσεις, καθώς και την ικανοποίηση όλων των πλευρών για τα θετικά  αποτελέσματα, αργά το απόγευμα, διαπιστώθηκε πως η ΠΣΕΜ επιμένει στην υλοποίηση των μέτρων αποχής που προκήρυξε για αύριο, Παρασκευή, γεγονός το οποίο  εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Η θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  ήταν και παραμένει πως το μέτρο της αποχής τους μόνους που πλήττει είναι τους μαθητές, γι' αυτό και τους καλεί για άλλη μια φορά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχίσουν τον διάλογο, ο οποίος διεξήχθη και σήμερα σε εξαιρετικό κλίμα, με θετικά αποτελέσματα.

---------------------------

ΙΠ/ΕΙ