Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-01-2019 10:11

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο 2019 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές, κ.κ. Γιώργο Λουκαΐδη και Κωστή Ευσταθίου αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του πρώτου Μέρους της Συνόδου 2019 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν ο Πρώτος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η ελευθερία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών, το ζήτημα της διαδικτυακής διακυβέρνησης σε συνάρτηση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι διακρίσεις στην πρόσβαση της αγοράς εργασίας, η προώθηση των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων και η συμβατότητα του ισλαμικού νόμου της Σαρία με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη Σύνοδο αναμένεται να προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Φιλανδίας κ.Sauli Niinistö, ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Timo Soini, ως εκπρόσωπος της τρέχουσας Φιλανδικής Προεδρίας στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Thorbjοrn Jagland.

(ΜΓ/ΕΙ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα