Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-01-2019 13:47

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρα Κ. Χαμπιαούρη στη συνέντευξη Τύπου για τον Σχολικό Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου»

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου με θέμα τον δεύτερο Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου», ο οποίος διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ και υποστηρικτή τον Δήμο Λεμεσού. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στην επίχωση του Μόλου Λεμεσού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική καινοτομία στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών μας προς ένα υγιή τρόπο ζωής, μέσω της φυσικής δραστηριότητας. Αναμένεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 1.300 κι αυτό καθιστά τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις μαθητικού πληθυσμού για αγωνιστική δραστηριότητα. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού για τον Αθλητισμό, στη θεματική ενότητα «κοινωνική διάσταση του αθλητισμού με βασικό στόχο την υγεία των πολιτών».

Ο Παγκύπριος Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για την υγεία μου», είναι η πρώτη διοργάνωση του Ετήσιου Προγραμματισμού Σχολικών Αγώνων 2018-2019. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού αποτελεί τη βάση του οικοδομήματος του αναπτυξιακού αθλητισμού της Κύπρου. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού ως μέσου αγωγής και παιδείας, υλοποιεί σε περιφερειακό, παγκύπριο, πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο τον συγκεκριμένο προγραμματισμό, μέσω του οποίου συμμετέχουν και αγωνίζονται πέραν των 15 χιλιάδων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στον διεθνή χώρο, με μεγάλες επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών μας τα τελευταία έξι χρόνια στις Παγκόσμιες Γυμνασιάδες στο Μαρόκο, στην Τραπεζούντα και στη Βραζιλία. Οι μαθητές-αθλητές κατέκτησαν πολλά μετάλλια και πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως.

Επιστρέφοντας στον αγώνα «Τρέχω για την Υγεία μου», αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ για την καινοτόμο πρωτοβουλία να προτείνει στο Υπουργείο τη συγκεκριμένη συνεργασία και δράση και να δώσω τα συγχαρητήριά μου για την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνω επίσης στον υποστηρικτή της διοργάνωσης, τον Δήμο Λεμεσού, καθώς και στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και στο Τμήμα Δημοσίων Έργων Λεμεσού για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοργάνωση.

____________

Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής  κα Κάλλη Χατζηιωσήφ.

 

(ΙΠ)