Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-01-2019 17:41

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Δουβλίνο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στο Δουβλίνο με χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας, κ.  Seán Ó Fearghaíl και τον Πρόεδρο της Γερουσίας, κ. Denis O’ Donovan. Ο Πρόεδρος παρακάθισε επίσης σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τον επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Ιρλανδίας στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο, κ. Frank Feighan και Μέλη της Ομάδας. 

Στις συναντήσεις, έγινε αναφορά στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ιρλανδίας και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε στο Κυπριακό πρόβλημα και υπογράμμισε ότι η έλλειψη προόδου προς την κατεύθυνση επίλυσής του οφείλεται αποκλειστικά στην αδιάλλακτη πολιτική της Τουρκίας. 

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω του Brexit. Εξετάστηκαν, εξάλλου, συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την πανεπιστημιακή μόρφωση. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσκάλεσε τους Ιρλανδούς ομολόγους του, όπως και την Ομάδα Φιλίας να επισκεφθεί την Κύπρο. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή. 

-------------------------- 

ΕΙ