Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2019 11:36

Δηλώσεις της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών

Για τις πρόνοιες των συμβάσεων που θα περιλαμβάνει η προκήρυξη για τις νέες δημόσιες επιβατικές μεταφορές, ενημέρωσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε δηλώσεις της, η κα Yπουργός, ανέφερε πως ήταν η δεύτερη συνάντηση με την Επιτροπή για το εν λόγω θέμα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σύγκριση των νέων συμβάσεων με τις υφιστάμενες συμβάσεις. Στόχος, όπως τόνισε είναι να αποφευχθούν τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που υπάρχουν σήμερα. Θα έχουμε, συμπλήρωσε, πολύ νεότερα και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία, με προδιαγραφές προσβάσιμες για ΑμεΑ, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα βελτιστοποίησης των διαδρομών.

H κα Αναστασιάδου ενημέρωσε παράλληλα την Επιτροπή, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τον δρόμο Αστρομερίτη – Ευρύχου. Φιλοδοξούμε, σημείωσε η κα Υπουργός, να ξεκινήσουμε τις κατασκευαστικές εργασίες τον Δεκέμβριο του 2020, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί το 2023. Θα ακολουθήσει, πρόσθεσε, το τμήμα Δένειας – Αστρομερίτη, μήκους 19 χιλιομέτρων.

(ΔΚ)