Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-03-2018 17:28

Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αρμενία

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης επέδωσε στις 6 Μαρτίου σε ειδική τελετή στο Έρεβαν (Υerevan) τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Serzh Sargsyan ως ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αρμενία με έδρα τη Μόσχα.

Συγχαίροντας τον Πρέσβη για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος της Αρμενίας αναφέρθηκε στο παραδοσιακά υψηλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας και τόνισε ότι πρέπει να είναι συνεχείς οι προσπάθειες μας για την περαιτέρω προώθηση και εμβάθυνση τους, ως επίσης και για την αξιοποίηση των μακροχρόνιων δεσμών στενής φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Ο Πρέσβης κος Μαρκίδης, αφού μετέφερε στον Αρμένιο Πρόεδρο τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Είχε επίσης μαζί του διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα σχετικά με τον πολιτικό διάλογο, τη συνεργασία στο διεθνές πεδίο, την ανάπτυξη εμπορικών δεσμών, την αξιοποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, καθώς και τα βήματα που αποσκοπούν στην επέκταση της συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Sargsyan για την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για την περαιτέρω ενδυνάμωση της υποδειγματικής φιλίας και συνεργασίας που υπάρχει σε όλους τους τομείς των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Κύπρου.

--------------------------

ΕΛ/ΕΙ