Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-03-2019 08:17

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 13ης Μαρτίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 14ης Μαρτίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 21 κλήσεις για βοήθεια, έντεκα πυρκαγιές, εννέα ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 12.49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στον δρόμο βιοτεχνικής περιοχής Δρομολαξιάς σε όχημα μάρκας Peugeot 306 ιδιοκτησίας της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από τροχαίο δυστύχημα και σύγκρουση του εν λόγω οχήματος με άλλο όχημα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.03. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Επίσης ένα άτομο μεταφέρθηκε μετά το δυστύχημα με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λάρνακας για προληπτικούς λόγους.

Η ώρα 17.51 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εκσκαφέα μάρκας JCB στην οδό Συνεργασίας στην περιοχή Μονοβόλικου. Ο εκσκαφέας βρισκόταν σταθμευμένος σε οικόπεδο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.10. Από την πυρκαγιά ο εκσκαφέας έπαθε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο της καμπίνας και της μηχανής. Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάστηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα. Τα ακριβή αίτια θα εξεταστούν σήμερα και με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η ώρα 21.26 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο επέκτασης ιδιωτικής κατοικίας ο οποίος χρησιμοποιείτο ως υπνοδωμάτιο στην οδό Ελευθερίας στην Πάνω Δευτερά. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 22.09. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν εξοπλισμός του υπνοδωματίου και είδη ρουχισμού. Δεν κινδύνεψε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την  Αστυνομία.

Η ώρα 01.52 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  όχημα μάρκας BMW το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στην οδό Δικαιοσύνης στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.07. Η πυρκαγιά περιορίστηκε  στον χώρο της μηχανής. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ)