Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2018 18:02

Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών επισκέφτηκε σήμερα, 29 Μαρτίου 2018, ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, στα πλαίσια γνωριμίας του με τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Υπουργός έτυχε ενημέρωσης για το όραμα του Τμήματος που συνδέεται με την ανάπτυξη του αλιευτικού τομέα της Κύπρου, σε ένα καθαρό, υγιές και παραγωγικό θαλάσσιο περιβάλλον. Ενημερώθηκε επίσης για τους στόχους και τις δράσεις που αναπτύσσει το Τμήμα, που αποσκοπούν στη βιωσιμότητα της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, ώστε τόσο η παρούσα όσο και οι μελλοντικές γενεές να απολαμβάνουν τις χρήσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει το θαλάσσιο περιβάλλον .

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της προστασίας και διατήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους σχεδιασμούς και τις δράσεις για την πάταξη της παράνομης αλιείας όπως επίσης και στις δυνατότητες άντλησης οικονομικών πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για υλοποίηση έργων που εμπίπτουν στις προτεραιότητες του Τμήματος.

Παρουσιάστηκαν επίσης σημαντικά έργα του Τμήματος που σχεδιάζονται ή και βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου στον Ποταμό Λιοπετρίου, τα βελτιωτικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Λάρνακας, η δημιουργία λιμενικών και χερσαίων υποδομών για στήριξη της υδατοκαλλιέργειας, ιδιαίτερα στην περιοχή Βασιλικού και ο εμπλουτισμός των τεχνητών υφάλων.

Ο κ. Καδής εξέφρασε την ευαρέσκεια του για το έργο που επιτελεί το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους θα στηρίξειτο Τμήμα, ώστε να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

(ΕΦ)