Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-04-2018 14:53

Συμμετοχή κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Βηρυτό κοινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει με τους βουλευτές κ. κ. Άγγελο Βότση (επικεφαλής), Κώστα Κωσταντίνου, Ηλία Μυριάνθους και κα Ευανθία Σάββα.

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Βότσης προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με την κυπριακή συμβολή στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η επέτειο της ίδρυσης της ΔΣΟ. Σημείωσε δε ιδιαίτερα την απόφαση της Συνέλευσης για δημιουργία Μόνιμου Παρατηρητηρίου Παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Οι Κύπριοι βουλευτές ευχαρίστησαν θερμά τη Συνέλευση για τη σταθερή στήριξη αρχών που τηρεί σ’ ότι αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα και στηλίτευσαν την επιθετική και απροκάλυπτη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι όλων σχεδόν των γειτονικών της χωρών, τονίζοντας παράλληλα το γεγονός της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα, από τουρκικά στρατεύματα, εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 

(ΜΓ/ΕΙ)