Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-11-2019 09:37

Εργαστήριο για τις Κρατικές Ενισχύσεις και το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, το Υπουργείο Υγείας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνδιοργανώνουν εργαστήριο με θέμα «Κρατικές Ενισχύσεις και Εθνικά Συστήματα Υγείας». Το εν λόγω εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2019, θα απευθύνεται σε στελέχη του Υπουργείου Υγείας και συναφών οργανισμών.

Στη διάρκεια του εργαστήριου θα εξετασθεί η εφαρμογή των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί κρατικών ενισχύσεων στα εθνικά συστήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του ΓεΣΥ. Μεταξύ άλλων, θα αναλυθεί η ένταξη των θεμάτων δημόσιας υγείας στις υποστηρικτικές αρμοδιότητες του Άρθρου 6 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μελετηθούν οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου να χαρακτηρισθεί μία ενίσχυση κρατική και συνεπώς να τύχει εφαρμογής το σύνολο των κανόνων που διέπουν τη χορήγηση και έλεγχό της.

Τα ανωτέρω είναι απαραίτητα σε οποιονδήποτε ασχολείται με το σχεδιασμό, χρηματοδότηση και διαχείριση εθνικού συστήματος υγείας, καθώς τον εξοικειώνουν με όλες τις σχετικές, κρίσιμες έννοιες.

Ομιλητής στο εργαστήριο θα είναι ο Δρ Αλέξανδρος Τσαδήρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Αντιπρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Γιάννης Μανωλόπουλος και ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κ. Θεοφάνης Θεοφάνους.

(ΕΚ)