Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-12-2019 15:12

Ο Υπουργός Μεταφορών προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Λεμεσού

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Λεμεσού ενώ βρέθηκε και επί τόπου στην Αγία Φύλα για να βρεθεί λύση στο πολυσυζητημένο οδικό αυτό θέμα. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Λεμεσού, βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά και πολίτες με τους οποίους ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει.

Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας του Υπουργού πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν αμέσως αλλά την ίδια ώρα θα προχωρήσει και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν:

1. Καθημερινή αστυνόμευση.

2. Εγκατάσταση φώτων τροχαίας με αισθητήρες.

3. Επίσπευση του έργου επί της οδού Ευαγόρα Λανίτη σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού.

4. Σε συνεργασία με τον Δήμο θα διαμορφωθεί χώρος park and ride.

5. Κάθε δύο μήνες θα γίνεται σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους φορείς για να αξιολογείται η πορεία των έργων.

6. Θα ετοιμαστεί μελέτη για τον βόρειο παρακαμπτήριο που θα λύσει πολλά από τα προβλήματα του οδικού δικτύου Λεμεσού.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε με δήλωσή του ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή για παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων για επίλυση του κυκλοφοριακού. Ο κ. Καρούσος επισήμανε πως «θα πρέπει επιτέλους να δοθεί ώθηση στις δημόσιες συγκοινωνίες και να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας της Λεμεσού που είναι έτοιμο και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι επαναδρομολογούνται τα έργα του βόρειου παρακαμπτήριου, δηλαδή της ανατολικής πλευράς της Ευαγόρα Λανίτη καθώς και του δρόμου που θα παρακάμπτει τον πυρήνα της Αγίας Φύλας της Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία βρίσκονταν στις καλένδες». Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε και το γεγονός ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ Δήμου – Υπουργείου.

«Το πλέον σημαντικό από τεχνικής πλευράς είναι η απόφαση μας ότι κάποια μεγάλα έργα θα τα προωθήσει πλέον ο Δήμος ως Αναθέτουσα Αρχή, αφού συνεννοηθούμε και με τα Δημόσια Έργα και με την Πολεοδομία να μπορέσουμε να τρέξουμε αυτά τα έργα πιο γρήγορα και ίσως με λιγότερη γραφειοκρατία από ό,τι το κράτος», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού.  

(ΜΓ/ΕΙ)