Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-12-2019 18:35

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που παρευρίσκομαι μαζί σας στην όμορφη αυτή βραδιά, με μια τόσο πρωτότυπη θεατρική παράσταση, την οποία με αγωνία περιμένουμε όλοι να παρακολουθήσουμε και να σας θαυμάσουμε.

Το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, εδώ και 35 χρόνια, πρωτοπορεί στην εξυπηρέτηση των ατόμων με νοητική αναπηρία και στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, απασχόλησης, θεραπευτικής αποκατάστασης, υποστηριζόμενης διαβίωσης, κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και τέχνης. Το Ίδρυμα έχει γίνει γνωστό για τις ωραίες εκδηλώσεις που διοργανώνει, αναδεικνύοντας τις δεξιότητες και ικανότητες των ατόμων με νοητική αναπηρία, ιδίως στην τέχνη, τα αθλήματα, τη μουσική και το τραγούδι, τον χορό, το θέατρο.

Τιμούμε τη μνήμη του ζεύγους Στέλιου και Έλλης Ιωάννου, για την ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά τους να ανεγείρουν και να εξοπλίσουν το Ίδρυμα, σε γη που παραχωρήθηκε από το κράτος, με ανάληψη της κάλυψης των ετήσιων λειτουργικών εξόδων του από το κράτος, από το 1983. Ευχαριστούμε όλους τους γονείς, που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στις υπηρεσίες του Ιδρύματος. Ευχαριστούμε το προσωπικό και τη διεύθυνση του Ιδρύματος που αγωνίζονται για την ασφάλεια, την ευημερία και την ποιοτική αξιοποίηση του χρόνου των εκπαιδευομένων και απασχολουμένων κάτω από την αιγίδα του Ιδρύματος. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους εθελοντές και φίλους του Ιδρύματος που διαχρονικά στηρίζουν και συμπληρώνουν τον ρόλο του κράτους, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως με την παρουσία τους και την αγάπη τους.

Τα άτομα με νοητική αναπηρία είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής ομάδα του πληθυσμού μας, που προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους, αλλά και χρειάζονται πάνω από όλα την αγάπη και το ενδιαφέρον μας.

Η συμβολή του Ιδρύματος στην ατομική ολοκλήρωση, στην επαγγελματική αποκατάσταση και στην κοινωνική ένταξη των ατόμων που εξυπηρετούνται από αυτό είναι αδιαμφισβήτητη. Έχει πετύχει να βελτιώσει σημαντικά τη θέση των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κυπριακή κοινωνία αντιμετωπίζοντας τα ως ισότιμα μέλη  με δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις. Η εκπαίδευση σε καθημερινές δεξιότητες και η ενδυνάμωση τους, ανάλογα με τις ατομικές δυνατότητες, να διαχειρίζονται τα προσωπικά τους ζητήματα, να επικοινωνούν και να διακινούνται μέσα στην κοινωνία, να απασχολούνται δημιουργικά στο Ίδρυμα ή να εργάζονται στην ανοιχτή αγορά εργασίας, να φροντίζουν για τη διαβίωση τους, να έχουν κοινωνικές σχέσεις και κοινωνική συμμετοχή είναι λειτούργημα, που επιτυγχάνεται φυσικά με τη συνεργασία ίδιων των ατόμων, των γονέων τους και του προσωπικού του Ιδρύματος και είστε όλοι άξιοι συγχαρητηρίων.

Οι προσπάθειες για περαιτέρω αναβάθμιση του Ιδρύματος συνεχίζονται. Ο νέος Διευθυντής, το νέο προσωπικό που έχει προσληφθεί και συνεχίζει να προσλαμβάνεται με την πλήρωση κενών θέσεων που έχουν αποπαγοποιηθεί, εργάζονται για νέες δράσεις, νέα προγράμματα, που θα κάνουν τα άτομα μας ακόμα πιο χαρούμενα, δημιουργικά και ευχαριστημένα από τη ζωή τους.

Εύχομαι στους συμμετέχοντες στη θεατρική παράσταση, στους γονείς και στο προσωπικό καλή επιτυχία και σε όλους εύχομαι να απολαύσουμε την αποψινή βραδιά και να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές.

----------------------------

(ΜΓ/ΕΙ)