Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-12-2019 15:38

Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

Π. Προδρόμου: Ο στόχος που μας ενώνει είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση και η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου

Στο πλαίσιο των συναντήσεων  του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου με τα κοινοβουλευτικά κόμματα πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι σε αυτή την πρώτη συνάντηση με τον κ. Σιζόπουλο ακούστηκαν πάρα πολύ σημαντικές και θετικές εισηγήσεις και πολλά από αυτά που εισηγείται η ΕΔΕΚ είναι στις προτεραιότητες και της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ο στόχος που μας ενώνει, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, «είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση, η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και βεβαίως η διάθεση να φέρουμε αλλαγές εκεί όπου χρειάζονται, κρατώντας όμως τον ιστό και τις παρακαταθήκες μιας πάρα πολύ σημαντικής και πολύτιμης εκπαιδευτικής και πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας».

Επισήμανε, επίσης, ότι η συνάντηση αυτή είναι μια πρώτη προκαταρτική συνάντηση και πρόσθεσε ότι  «είναι σε εξέλιξη μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την οποία θα πρέπει να συζητούμε διαρκώς και να αξιολογούμε όσα πράγματα έχουν ήδη εφαρμοστεί, να επαναξιολογούμε, ενδεχομένως να προσαρμόζουμε και να διορθώνουμε αλλά και να εκτιμούμε τι είναι οι αμέσως επόμενες ανάγκες».

Θα έχουμε βεβαίως, ανέφερε ο κ. Πρόδρομου, συνεργασία και στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών εργασιών αλλά και με την ΕΔΕΚ ως κόμμα και θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από διάλογο να βρίσκουμε λύσεις. «Αυτό είναι που έχω διαβεβαιώσει τον κ. Σιζόπουλο ότι προτάσσουμε τη διάθεση για διάλογο και συνεργασία, γιατί η εκπαίδευση, η παιδεία και τα θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας είναι εθνική υπόθεση. Δεν είναι υπόθεση μόνο της Κυβέρνησης. Με αυτή την προσέγγιση υπολογίζουμε και στη συμβολή ενός κόμματος, όπως η ΕΔΕΚ, που ξέρουμε ότι έχει σημαντικές προτάσεις», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

 ΙΠ