Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-01-2020 15:17

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Κύπρου, στο Κάιρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει, αύριο πρωί στο Κάιρο, όπου θα συμμετάσχει σε πενταμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Στόχος της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το πώς αντιμετωπίζονται οι υφιστάμενες προκλήσεις, στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας προς όφελος όλων των κρατών και λαών της περιοχής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Λιβύη, η κατάσταση στη Συρία και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων των πέντε χωρών και της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

---------------------------- 

ΕΙ