Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-04-2018 14:07

Συνέντευξη Τύπου του Τμήματος Αρχαιοτήτων για την έναρξη του έργου: «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μέσο Τοπικής Ανάπτυξης»

Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο Τμήμα Αρχαιοτήτων (αίθουσα συνεδριάσεων - κτίριο της οδού Αιγύπτου),  με αφορμή την έναρξη του έργου: «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μέσο Τοπικής Ανάπτυξης» με ακρωνύμιο «ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ» του προγράμματος  Interreg  Ελλάδα- Κύπρος V-A 2014 -2020.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και εντάσσεται στον Άξονα 3: Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και πρόληψη κινδύνων, του Ειδικού Στόχου 3.2  Βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Το έργο «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μέσο Τοπικής Ανάπτυξης: ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ» καταπιάνεται με τον τομέα προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν σημαντική πολιτιστική κληρονομιά του διασυνοριακού τόξου Ελλάδας και Κύπρου και προώθησής τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αύξηση των αριθμών επιλεξιμότητας με απώτερο στόχο την τουριστική ανάπτυξη.

Στο έργο συμμετέχουν το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου ως Κύριος Δικαιούχος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας.

Οι εταίροι του έργου θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν μια κοινή μεθοδολογία δράσης και θα ολοκληρώσουν ώριμα έργα σε δύο περιοχές (οι αρχαιολογικοί χώροι της αρχαίας Ηφαιστείας στη Λήμνο και του αρχαίου Ιδαλίου στον Δήμο Ιδαλίου), οι οποίες θα τύχουν χρήσης προς πιλοτική εφαρμογή της κοινής και καινοτόμου μεθοδολογίας. Οι ενέργειες του έργου θα καταλήξουν με τη δημιουργία εισηγήσεων προς βελτίωση των εθνικών διαδικασιών και πολιτικών στον τομέα της ανάδειξης και τουριστικής αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάτι που προσδίδει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της δράσης.

 

(ΜΓ/ΣΧ)