Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-04-2018 12:25

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη στην 43η Πορεία Χριστοδούλας

Σήμερα είναι μια μέρα αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας οι οποίοι δίνουν  τη μάχη για τη ζωή, τη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Σήμερα ενδυναμώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους. Αλλά κα ενισχύουμε τη μεγάλη προσφορά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ο οποίος από το 1971 συμβάλει σημαντικά και αποτελεσματικά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας οι οποίοι  διαγνώστηκαν και υποφέρουν από καρκίνο.

Εκτός από την Αροδαφνούσα που θεωρείται ένα από τα καλύτερα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, από το 2011 λειτουργεί στη Λεμεσό το Ευαγόρειο Κέντρο το οποίο προσφέρει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς. Με την εφαρμογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων,  αναδεικνύεται η μεγάλη αξία της εθελοντικής προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος προσφέρει, στηρίζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, υπηρεσίες σε χιλιάδες περιπτώσεις ασθενών δίνοντας και την απαραίτητη στήριξη στις οικογένειες των ασθενών. Όλες οι υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς είναι δωρεάν, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, την καταγωγή ή το θρήσκευμα τους.

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, η Πορεία Χριστοδούλας, η οποία διοργανώνεται και στις άλλες πόλεις, έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων στην πιο έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 3.000 νέα πρόσωπα μπαίνουν στη μάχη κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος αγγίζει όλους μας και οφείλουμε να τους  στηρίξουμε όλοι δίνοντας τους δύναμη και ελπίδα να ανταπεξέλθουν.

Το μήνυμα που δίνουμε σήμερα είναι ότι είμαστε μαζί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο. Πολιτεία και κοινωνία, ο κάθε ένας από εμάς. Μαζί στην αλληλεγγύη και την εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας. Ο εθελοντισμός αναδεικνύεται ως σημαντικός πυλώνας προσφοράς και στον τομέα της υγείας και πιο συγκεκριμένα στα θέματα καρκίνου. Ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στα θέματα του καρκίνου, συμβάλουν στη δημιουργία ενός ενισχυτικού περιβάλλοντος πολυδιάστατης στήριξης προς τους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Γι’ αυτό τον λόγο η όποια προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι ανεκτίμητη. Η μάχη αυτή, αφορά όλους μας. Μια μάχη την οποία θα την κερδίσουμε.

---------------------------

 

(ΜΓ/ΕΙ)