Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-05-2018 10:53

Έργο Προώθησης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων για τα Κοινοτικά Συμβούλια

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν τη ψηφιακή οικονομία και κοινωνία (δείκτης DESI), οι ψηφιακές δεξιότητες και η αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Κύπρο βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με βάση τα εν λόγω στοιχεία, το Κέντρο Παραγωγικότητας και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών υλοποιούν το Έργο Προώθησης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.

Στο πλαίσιο του Έργου τα Κοινοτικά Συμβούλια μπορούν να επωφεληθούν μέσα από τις ακόλουθες δράσεις, οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν:

  • Διοργάνωση δίωρων παρουσιάσεων με θέμα «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Τώρα» προς τα μέλη της κοινότητας, οι οποίες θα επεξηγούν τόσο τα οφέλη όσο και τον τρόπο λειτουργίας των σημαντικότερων Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
  • Διοργάνωση Εργαστήριων διάρκειας τεσσάρων ωρών για την εκμάθηση των συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με έμφαση στη Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη, το TaxisNet και το Διαδικτυακό Σύστημα Πληρωμής Εισφορών στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
  • Διοργάνωση Προγραμμάτων Κατάρτισης διάρκειας 24 ωρών για την εκμάθηση Ψηφιακών Δεξιοτήτων, με έμφαση στη χρήση του διαδικτύου και των βασικών εφαρμογών του.
  • Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς τα Κοινοτικά Συμβούλια για αξιοποίηση του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν συνάντηση στα Κοινοτικά Συμβούλια για αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και στη συνέχεια ετοιμασία Έκθεσης Εισηγήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην αρμόδια Λειτουργό του ΚΕΠΑ κ. Σοφία Ευριπίδου, στο τηλέφωνο 22 806166 ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο sevripidou@kepa.mlsi.gov.cy.

 

(ΜΓ/ΕΙ)