Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-05-2018 13:21

Αντιπροσωπεία της AHEPA συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 αντιπροσωπία αξιωματούχων της Αμερικανοελληνικής Μορφωτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA), με επικεφαλής τον Ανώτατο Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Carl Hollister.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε την AHEPA για το συνεχές ενδιαφέρον και τη στήριξή της προς τον αγώνα της Κύπρου, στηλιτεύοντας παράλληλα την τουρκική αδιάλλακτη στάση και συμπεριφορά κατά της Κύπρου, καθώς και την επιθετικότητα της γείτονος έναντι σχεδόν όλων των πέριξ της χωρών.  Ο κ. Συλλούρης επεσήμανε την ανάγκη να μετουσιωθούν σε πράξεις οι δηλώσεις και διακηρύξεις για επίλυση του κυπριακού προβλήματος από φίλες χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της κοινοβουλευτικής διάστασης των τριμερών συνεργασιών, τις οποίες Κύπρος και Ελλάδα συνάπτουν με χώρες της περιοχής.

Ο κ. Hollister συμφώνησε για την ανάγκη αλλαγής στάσης από φίλες χώρες της Κύπρου, σημειώνοντας ότι η AHEPA συνεισφέρει στον δίκαιο της αγώνα, ενημερώνοντας τα Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Σημείωσε ακόμη τον ευεργετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τριμερής συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, όπως και η αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη προς όφελος της ειρήνης, της ασφάλειας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για γενικότερα ζητήματα διεθνών σχέσεων στην περιοχή και εκτιμήσεις για τις προοπτικές επίλυσης των συγκρούσεων, περιλαμβανομένων των δυνατοτήτων αξιοποίησης της Κύπρου ως γεφυροποιού και ως χώρας που αντιλαμβάνεται τις πραγματικότητες του γεωπολιτικού αυτού χώρου.

(ΜΛ/ΕΙ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα